You know how I feel





Allting blev så mycket vackrare idag.  
 I'm feeling good.


Maktlös

Att passera patientrum efter patientrum utan att kunna göra annat än att städa och byta några små ord har varit sanslöst svårt. Det är jobbigt att se människor må dåligt, att se dem lida och sedan vara oförmögen att hjälpa. Det har gjort ont. Samtidigt vet jag ju givetvis att de har läkare och sköterskor som ser efter dem och att dessa är bäst på just det, men de springer också emellan patienterna som hinner med att vara ensamma långa stunder mellan varven. Där någonstans skulle jag vilja klämma in lite sociala timmar så deras väntan blev lite lättare. Jag önskar att det fanns mer pengar att lägga på sällskapliga sommarjobbare som kunde komma till patientavdelningarna och bara agera sällskap (vilket oftast innebär att sitta och lyssna och skjuta till en fråga då och då) till de sjuka för någon eller några timmar. De äldre och de sjuka har sådana härliga historier, det är bara synd att de inte får tillfälle att berätta dem. It's a pity som någon skulle ha sagt.


På språng. Imorgon får jag sommarlov. Jag byter om för sista gången och beger mig bort från sjukhuset. Tack för mig och för den här tiden. 

Fredagen blir sista dagen för mig på Service/Städ på Kullbergska sjukhuset. Jag har i princip bott där sedan sommarlovet började och imorgon tar det hela slut. Många veckor har gått, sju stycken väldigt innehållsrika sådana. Det känns skönt att få två lediga veckor men det kommer säkerligen kännas konsigt. Jag vinkade av en gäng härliga människor för två veckor sedan och nu är det helt plötsligt jag som skall traska därifrån. Det är lite sorgligt men jag längtar efter sommaren och ledighet så jag är inte alltför tungsint. Skall nog bege mig till köket nu och baka blåbärspajer till morgondagen, till alla härliga lokalvårdare och vakmästare.


Känslomänniska

Månadshoroskop för Fiskarna
Som känslomänniska har du ofta svårt när det förväntas att du ska vara glad och lycklig, som nu på sommaren. Det stressar dig, eftersom du mår på så många olika sätt. När det dessutom finns en massa saker som du borde göra kan det bli riktigt tungt. I augusti känner du dig mycket bättre, eftersom du möter mer förståelse och värme. Det kan till och med bli tal om en liten romans. 

Fisk - smakar gott men luktar illa? Jag ser lite känslosam och svår ut på den här bilden.


Barcelona

Vi sitter och kikar på Zlatans presskonferens och hans framträdande på Camp Nou och vips så ser vi en väldigt bekant flagga där på läktaren. Vår sverigeflagga med texten "Kung Zlatan" har zoomats in nu några gånger så kära syster är uppenbarligen där. Hon överraskar mig lite då och då märker jag. Vad härligt det måste vara att vara på plats där nu. Ta det lugnt Sofie? På tal om att ta det lugnt...


En rar miniatyr. Finns nog ingen som inte vet hur den egentliga karln ser ut så jag letade efter någonting annat.  Jag fann en lite mer söt variant.  

Inte på riktigt, riktigt. Vi turistade med buss och hörlurar i Barcelona förra året och svängde förbi arenan.

(Johanna skickade en bild precis nu)
  

Hos Clara. I fredags var det väldigt festligt och trevligt. Här är jag och Erika, Linnéa och Anna. Soffor.  


21:10

Jag har ingenting att säga... Eller, jag fann precis "First Impressions of Earth" igen och det känns ju korkat att jag glömt bort den och därmed The Strokes och Heart in a Cage och alla klassiska morgonlåtar som Someday, Hard to Explain och Last Night. Nu är de återfunna och gör mig osömnig och nostalgisk. Jag tänker lite här (för ovanlighetens skull). Jag tror det var två eller tre somrar sedan och vi tältade minns jag och sedan satte någon på Last Night och allt var sådär sanslöst bra.  
 
I've got nothing to say.


Rutin

Klockan är fem. Jag är redo för frukost och dusch och cykeltur till jobbet. Sedan skall jag traska där till tre och därefter göra någonting skoj för att sedan vid tio-tiden krypa till sängs och drömma om moppning och dammning och allt som hör städning till.  Jobbar, äter, sover. Jobbar, äter, sover. Mina dagar ser så här ut vilket gör att uppdateringen är för himla dålig men det skulle se så enformigt och sorgligt ut annars. Jag tycker det ser lite så ut redan nu så jag kommer tillbaka hit vid ett annat tillfälle. När jag är ledig och lycklig. Håll till godo.


Lättad

Jag har två veckors semester i sommar och är helt överlycklig! Tack Marina! Efter helgen har jag två veckor kvar på sjukhuset, sedan börjar mitt sommarlov och jag känner mig höjd på något vis. Klarnad. Det känns lite som att jag ser ljuset i tunneln nu.  


Jag går på moln

Hultsfred var helt fantastiskt! Det finns så många historier, händelser och människor som jag kan berätta om men jag har ingen aning om hur jag ska lyckas summera allting. Vad jag kan säga är att det är bland det roligaste jag gjort och Bettan och jag träffade så sanslöst härliga och knäppa människor. Det var fest och röj och sköj och givetvis alldeles underbart bra musik och konserter. Jag kan inte vara mer nöjd.  Helt sanslöst. Tänkte att jag kompenserar mitt dåliga resumerande med lite bilder från festivaldagarna.


På vår väg till Hultsfred. Vi ser lika konstiga ut som vi kände oss skulle jag tro.

Camp Blue. Vi bodde längst in. En väldigt populär plats för alla nödiga.
 
Sommartorpet. Beatrice och jag valde efter första natten i tält att sova på campingen sommartorpet. Där tittade alla barnfamiljer på oss lite snett och tänkte "ligister". På festivalen var folk snarare förundrade över att vi inte luktade kiss.

Campvänner. Jag, Evelina och Lovisa på någon slags gratisjakt.

Jag förstår inte riktigt hur det gick till. Vi lyckades givetvis få ett eget uppslag i Vimmerby tidning. 

Ingen aning. Beatrice hittade någon häftig typ med röd tröja och röd dricka.

Galet. Kings of Leon. Också den konserten var underbart bra.

Spelschema. Det var i princip de enda gångerna vi traskade in i tältet, när vi skulle kika efter vilka konserter som stod på tur eller när vi skulle hälsa lite på vår ungerska box.

Regnrock1.

Regnrock2. Vi kom på att det här med "regnrock" var ju fiffigt att säga med tanke på väder, musik och kläder.

Mando Diao. Oj, vilken dag det var.

Markus Krunegård. Vi kikade lite halvhjärtat på honom.

Är vi ihop nu? Vi fick oss en närmare titt på karln. Han var trevlig.

Måla måla måla.

Regnrock? Tält? Här var lite innan The Killers konsert började. En konsert som var helt magisk.

Skumt. Jag försökte ta ett kort på Beatrice. Det lyckades jag ju riktigt bra med. Hon står där till höger om han i grå mössa.

Stövlar. Väldigt bra att ha.

Sista kvällen.

Piggt. "We have rented a house down the street. You and I take the blue liggeunderlag"   

Avslutande bild. Det finns inte så mycket att säga egentligen. Helt makalöst.


Guess who just got back today

Jag är hemma från Hultsfred! och lycklig är jag. Jag tar allting imorgon.
Vilken tur att Bea tog med sig sin kamera. Mina mobilbilder gör inte festivalen rättvis.
Jag och Bettan. Lite dimmigt.


Hultsfred


Ett så kallat levande framträdande. Vi åker och skapar oss lite minnen.  

Hej! Jag är inte riktigt klar. Varken med mig själv eller med min packning. Nu måste jag ordna med detta för vi åker om en timme. Vi kommer hem igen på söndag, då kanske jag har någonting spektakulärt att berätta. Eller så har jag inte det. Ha det så fint så länge.  


Frusen


Filtar, täcken och infravärmare. Det är ganska skönt med sådana uppfinningar när det regnar och är lite kallt. 


Tre oljedukar står och dammar här bredvid mig och allt jag vill är att plocka fram penslar och färg och sätta igång, men jag kan inte koncentrera mig ikväll. Jag virar nog in mig i en filt framför en film istället.


Snurra min jord igen

Death - White Lies
A Dustland Fairytale - The Killers 
 
Ingen längre lista idag. Det krävs nog tre låtar för att ens kalla det en lista. Jag fann ett vykort nu. Linnéa och Johanna skickar hälsningar från Spanien. Den sistnämnda, fröken Eliasson, har skickat lite andra kort till mig också. De är från den kvällen då Tilda försvann för en stund, kom tillbaka och gjorde mig väldigt glad och lättad. Det är en ganska fin egenskap hon har, att göra mig glad.  



Tilda, jag och David. Jag vet att du tycker den här bilden är rolig Johanna och jag tror jag förstår varför. Det ser lite ut som att vi precis låst munnarna och kastat bort de osynliga nycklarna, så som man alltid gjorde när man var lite yngre.


Söndag

Hej! Jag åker en sväng med syster till Vingåker. Behöver skaffa mig ett par nya stövlar. Känns viktigt att skriva det här.    
Sofie
Syster. Hon är bra hon. Köra bil till Vingåker kan hon också.


Helgfirare


Oh come on

Efter ytterligare lite stök och bök tycks hultsfredstrippen ordna upp sig. Det har varit dåligt med festivalsugna (som inte redan jobbar eller är bortresta) men Bettan nappade. Jag är ganska häpen att fröken Norenius hänger med men det känns himla kul. Tackar Lovisa vill jag passa på att göra också. Hon har varit villig att ställa upp för att göra det så bra som möjligt för mig, verkligen tack!


Strandpromenad. Jag har väldigt få bilder på mig och Bea. Den här från Båstad förra året.

Jag framförde precis en liten segerdans inför min, efter dansen, tacksamma mor. Mycket för att jag sagt nej till helgjobb på lördag (tack Frida), vilket innebär att jag efter klockan tre på fredag har en hel helg att fylla med små äventyr, utan några måsten.