Olämplig

Satan vad jag är trött! Trött på stilmallar och kodmallar och allt annat som har med bloggdesign att göra. Jag har gjort om bloggen från grunden och det har tagit tid, timmar om jag skall vara ärlig. Ändå har jag inte lyckats få bort den där sökboxen högst upp som så fint täcker min header. Har dessutom trollat bort mina rubriker och nu är jag på tok för trött och tom för att leta rätt på textinställningarna. Om någon vänlig själ med fallenhet för bloggdesign och koder tror sig kunna lösa mina problem så tas hjälpen emot med öppna armar. 


Skör



Livet är skört. Ibland blir saker och ting inte alls som man tänkt sig. När någon man älskar far illa så gör det ont.


Presentjakt

Jag och Sofi kom slutligen ut med påse och paket från Guldhuset. Blev ombedd att jobba där imorgon, så vill ni ha lite fredagsunderhållning kan ni ju alltid titta in någon gång mellan 12 och 18 och köpa er en present som ni sedan ber mig att slå in. Jag är inte så kvick ännu och blir lite nervös och stressad och så och sådant är ju skoj.
Åker imorgon redan vid nio, så jag missar både Fridas och Anns födelsedagsfirande och det känns inte alls kul. Vi får ta igen det så småningom. Bilder från Fridas 18-årsfirande förra året:  

Christine och Sofi

Jenny

Jag och Camilla

Camilla och födelsedagsbarnet


Distans

Helledig onsdag idag eftersom vi är utan distansupggifter. Kilar ner till körskolan och försöker bocka av lite teori. Först väntar dock lite andra måste-göra-sysslor som städning och duschning och så. Piffar upp det hela med hjälp av liveskivan som Beatrice lyckades fånga. Ha en härlig onsdag nu!


Det regnar lite idag.


Review

Hultsfred
Vad fint Jenny. Ibland kan det vara skönt att inte tänka så mycket.

We broke the rules, I'm glad we got out
Had to get out again, back in with the running light
Take this heart and make it all worth while
Don't be the last one, get out in time






I won't say that I'm unhappy with you
I won't say that I don't know what to do
I won't say that I'm unhappy with you
Take this heart and make a dream come true
Take this heart and make a dream come true



(Paris - John Me)







Sommaren

Har inte hunnit reflektera över allt som hänt ännu och jag tror jag väntar med det ett litet tag till. Så länge jag vaknar av solen på morgnarna tänker jag låtsas att den fortfarande är här.




Linslus




Jag klickade in mig på aftonbladet.se för att läsa om konserten från igår och kikade igenom bilderna i förbifarten. Blev lite paff när jag såg mig själv och Bea på ett av fotona. Varför jag kollar in i kameran och dessutom suger på tummen har jag inget bra svar på. Det kändes väl helrätt just då kanske. Återkommer om gårdagen lite senare. Här kan ni förresten kika på lite andra bilder från konserten: Ljuvligt. 

Lite senare
Chris Martin var härlig. Han stod inte still en sekund utan hoppade hit och dit och fram och tillbaka och ägnade sig åt kullerbyttor och asiatiska paraplyer och när han inte sjöng eller klinkade på pianot så log eller skämtade han. Med scenbyten, mobilvåg, confetti, fyrverkerier och gula bollar så blev det hela, som Johan sade, maffigt. 


Swing


It's such a perfect day.


Paint it white


Idag drar jag på mig målartröjan och smutsjeansen och målar om ett kök. Biljetten är för övrigt fortfarande till salu och vem som helst är välkommen att mejla på den ([email protected]).


Säljes

Pratade precis med Tilda som har optimal otur och fortfarande är sjuk. Hon verkar inte tillfriskna alls så vi blir en man kort i helgen på Coldplay. Det känns riktigt tråkigt att hon missar det hela och att vi inte får henne med oss. Frökens biljett ligger och gråter på blocket nu, och vi väntar på ett samtal från någon tursam typ som vill köpa den. Förutom detta har  dagen varit bra och efter två lektioner trampade jag ner mot stan och Guldhuset. Lena frågade om jag ätit vitlök. Det hade jag inte. Nu skall jag fylla i min almanacka som är på tok för liten, lyssna lite på Hassles album och göra svensk- och engelskuppgifterna. Vi är igång igen men det känns ärligt talat väldigt bra. Hej då på en liten stund.  

Sommarsugna. Tilda, Beatrice och jag. Någon gång i maj tror jag.

Sjuklingen. Jag gav henne en orange kruka idag. Jag får för mig att den kan ha en läkande effekt.  


Strålande


Små överraskningar. Det här hittade jag i min brevlåda idag. Jag blev nästan lika paff som när jag fick reda på att jag vunnit biljetter till Hultsfred. Jag hade helt glömt bort att jag för några veckor sedan skrev en liten text om vad jag tyckte om Plaza kvinnas augustiomslag.  Av någon anledning uppskattades visst vad jag sagt och de var rara och gav mig ett väldigt fint armband och ett minst lika fint halsband som tack för mina tankar och åsikter. Tack ni på Plaza tjoar jag tillbaka. Det var en väldigt trevlig överraskning.  


Det har varit en sanslöst bra dag idag. Sommarlovet tog slut och höstterminen tog sin början. Vi ägnade oss åt en såkallad mjukstart (vi fick fara hem redan vid tio). Beatrice och jag cyklade ner på stan och hälsade på hos trafikskolan och hos Lena innan vi snabbt for vi hem. Har sedan dess uttnyttjat solen för fullt, både liggandes, ståendes och gåendes. Just nu är jag precis hemkommen från en promenad med Camilla. Innan dess traskade jag med hunden och hon drog inte alls vilket kan ses som ett mindre mirakel.  För er som inte är bekanta med det lilla livet kan tilläggas att hon är 13 år och har dragit och slitit i kopplet sedan hon var valp. Vanligtvis lyssnar hon inte på mig utan tar bara order från far men av någon himmelsk anledning kunde jag hålla henne okopplad idag. Hon stannade när jag sade till och gick i samma takt som jag, helt utan hjälp av Ceasar, hundmannen och alla de andra hundgudarna på tv. För mig är det här väldigt stort. Hon var lika snäll och foglig som Gunnars Alice. Jag förstår om ni finner hela hundhistorien ointressant men jag var bara tvungen. Nu skall jag ägna mig åt lite skyltmallar i Powerpoint innan det är tid för Zlatan att debutera. Jag är lite nervös känner jag.


Setlist

Jag och Beatrice kom på att på lördag väntar Coldplay och vi skall vara där och hej och hå vad det kommer bli skoj. Vilken spellista (coldplay setlist) sedan! Jag blir nästan religiös. Så nära perfektion är den. Önskar dock, lite i smyg, att de hade klämt in Warning Sign men samtidigt överraskade Green Eyes så jag är nog ganska övernöjd trots allt. En enorm bonus var dessutom att White Lies gästar som förband. De var hur härliga som helst på Hultsfred och jag riktigt längtar efter att dansa loss (värma upp) till E.S.T. och Death och de andra låtarna från To Lose My Life.  

Chris Martin
Harry McVeigh


Obetydligheter





Kommer ni ihåg när man var liten och blev förbannad och ledsen och skrek och grät och snorade tills man blev alldeles utmattad? När man smällde i dörrar och skrek för fem tills man var helt tömd på all ilska? Kommer ni ihåg hur fort det gick över sen? Hur snabbt man kunde blockera alla tokiga tankar och få allt grått att bli glatt? En liten glass eller en enkel kram kunde räcka, sedan var allt frid och fröjd. När vi blir äldre tycker vi att sådana omställningar är bökiga. Det är svårt att hitta det roliga bland allt det ruggiga. Vi har svårt att byta fokus och det tycker jag är så väldigt sorgligt. Nej, jag vet, det är inte längre trasiga leksaker vi grinar över. Det är trasiga hjärtan och dåliga självförtroenden och taskiga betyg och skitsnack och annat energikrävande men, i alla fall. Det är sådant slöseri egentligen. Det är klart man måste få vara ledsen ibland men det är ingen vits att dra ut på det, lidandet. När jag jobbade på sjukhuset var det en cancersjuk dam som varje dag påminde mig om hur glad och tacksam jag skulle vara över att få vara frisk. Det kom man till insikt med ganska snart efter alla besök i olika patientrum men det blev så mycket tydligare när hon förklarade vilka problem hon hade. Man insåg ganska snart att de så kallade problemen som en annan hade, var mikroskopiska i jämförelse med hennes. Skämdes gjorde jag och gör varje gång jag tycker synd om mig själv. Sådana tankar fungerar alltid för mig, de som gör att jag får dåligt samvete.  "Tänk på barnen i Afrika" är en klassiker. Lika effektiv som "tänk på Saga och alla sjuka" eller "de stackars gatubarnen i St. Petersburg". Sedan kan man inte gå omkring och tycka synd om allt och alla men ni förstår principen. Det där med att vara lycklig behöver inte vara så komplicerat.  


Spännande

Det var en riktigt trevlig kväll igår. Camilla, jag, Stina och Johanna ägnade oss åt bubbelbad, film och biljard och tonvis med snack och skratt. Vid halv tre tackade vi för oss och en härlig kväll. Idag var planen att jag skulle sova bort dagen som det så fint heter. Jag misslyckades totalt. Klockan 09:00 var jag på benen som vanligt och fick ganska snart ett brådskande och oväntat samtal som fick mig att skynda till Guldhuset. Det är spännande där. Nytt och outforskat. Det gillar jag verkligen. Nu är klockan 22:22 och jag skall önska mig någonting, blunda för en stund och innerligt tro att det där faktiskt kommer att inträffa. Vi får helt enkelt se.


Ingenting konstigt alls. Sommarens i särklass fulaste foto. Hela storyn bakom den här tjusiga dräkten kan ni läsa i Stinas blogg.


True Colors

God morgon! Här sitter jag och lyssnar lite på Ane Brun, för att det låter fint, inte för att jag är ledsen eller någonting sådant. Gårdagen var ganska intensiv och jag var ganska trött. På Guldhuset gick det dock bra men jag har såklart en hel del att lära. Timmarna där gick fort och sedan var det dags för 2-årskalas då mitt gudbarn och (min) kusin fyllde hela två år. Hon fick en liten, grå höstklänning med rosa brodyrer av mig. Nu har jag väldigt svårt att tro att det är någonting hon kommer reflektera över men den var i hennes storlek och såg ut som någonting en rar liten Fidelie skulle kunna springa omkring i. Efter tårta, bullar och saft for jag hem till Beatrice och Johanna och där tog vi igen förlorad tid. Skjutsades senare ner till ett välfyllt öltält men vi blev inte särskilt långrandiga där. Vi gick våra varv och åkte sedan hem med Camilla. Idag väntar Tisnaren med sol och bad, tidningar och engångsgrill. Det känns som jag längtat efter sådana sysselsättningar i ett helt liv nu. Hoppas på en härlig söndag. Hej på en stund!
Fidelie
Wild Child. Hittade en bild på charmtrollet och  födelsedagsbarnet bland Kurirens sommarbilder. 

Grisfest. Tilda och Emma.  

G.

G. Johanna och Linnéa.

G.

G. Man tager vad man haver?

And I'll see your true colors
Shining through
I see your true colors
And that's why I love you
So don't be afraid to let them show
Your true colors, true colors,
True colors are beautiful,
Like a rainbow


Ane Brun - True Colors (nu är det inte hela låten, men jag tycker videon är fiffig)


Det här är början på en ny tid

Ja ni. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. På en väldigt kort tid har jag hunnit med en rad små äventyr och allt har varit genomroligt med överraskningar runt varje hörn. Nu är jag precis hemkommen från storstaden och mysiga stunder. Jag känner mig lite förvirrad men samtidigt väldigt glad. Det finns ingenting jag kan klaga över nu. Här hemma vankas det grisfest med nära och kära och deras bekanta. Sedan tar vi oss säkerligen ner till det välbesökta öltältet. Blir dock en relativt lugn kväll och en tidig hemgång väntar för min del. I morgon sätts nämligen mina matematiska kunskaper på prov på nya jobbet och jag behöver sova ordentligt för ovanlighetens skull. Vädret är ju för övrigt helt underbart! Idag har jag inga nya bilder att bjuda på men de kommer så småningom. Ha en trevlig helg nu allesammans!


Varmt

Hallå där! Idag är det tisdag och den sprakande KK-joggen väntar ikväll. Jag springer dock ingen mil i år, vilket är ett ganska löjligt beslut fattat av mig. Beger mig dock ner och fikar med Camilla och Tilda och kikar på alla olata kämpar. Mina småkusiner Felice och Elliot skall vara med och flåsa så då måste jag givetvis hejja fram dem till mål och de efterlängtade presentpåsarna! Just ja, fick syn på en bild från helgen som jag slänger in här nedan. Vi ses! 

Chaplin's? 


Vilken helg!

10:00
Vi for och lånade systers lägenhet i helgen, jag för att fira att jag slutat jobbet och Johanna för att hon snart jobbat klart. Det kan ha varit det bästa beslutet vi fattat på väldigt länge. Spontanutflykter är alltid de bästa och det är alltid då det oväntade händer. Jag och Johanna befann oss slutligen på olika håll på söndagsmorgonen . Hur det gick till skulle säkerligen förtälja hela historien men små hemligheter är fortfarande hemligheter. Ibland snubblar man verkligen över det magiska.  

Vinterhy. Johanna och jag under fotokursen.

Nu kikade jag precis på smhi. Det är strålande sol i Stockholm hela dagen och 21 grader. Sofies kentbox står på. Jag ska ta ett bad tänkte jag. Sedan blir det till att handla lite frukost och ta plats på balkongen med de rosa dynorna. Jag är kär i den här staden. I alla fall idag.  Ha en härlig söndag nu!